Presidents de l'Ontinyent C.F.

Ràtio: 1 / 5

Estrelles activesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Ángel Pérez

ANGEL PEREZ SOLER. 1931-1941.

Secretari de l'Ajuntament d'Ontinyent, va ser el principal responsable de la unió del Club Esportiu Ontinyent i el Club Esportiu Ideal, fruit de la qual va néixer el Ontinyent Foot-ball Club.

Sota la seva presidència, que es va perllongar durant una dècada, el club va ser campió de Segona Categoria Regional i va ascendir a Categoria Preferent el 1933 i campió de Segona Categoria Regional amb ascens a Primera Categoria Regional el 1941.

Daniel Gil

DANIEL GIL CASANOVA.  1941-1943.

Professional del sector de l'automoció, va tenir la difícil papereta de mantenir a l'equip tot i la forta crisi econòmica que assotava a l'entitat. Home emprenedor i dinàmic, va ser regidor de l'Ajuntament durant diverses legislatures, president de la Caixa d'Estalvis, de les festes de la Puríssima i el gran president i valedor de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia.

Un dels carrers més importants d'Ontinyent porta per nom; "Avinguda Daniel Gil".

Gonzalo García Reig

GONZALO GARCIA REIG. 1943-1945.

Va ser el primer dels empresaris tèxtils que van accedir a la presidència del club, fet que tindria major extensió en posteriors dècades, i al qual li va tocar viure la pitjor època amb la retirada de l'equip de les competicions federades a causa de la crisi econòmica de l'entitat.

Tanmateix, va aconseguir que el club tingués reconeixement oficial tot i no disputar competicions federades.

OCF

1946-1947.

En aquesta temporada el club no competeix a nivell federatiu però participa en un bon nombre de tornejos locals i comarcals. Tot i que no existeix com a tal una junta directiva, el club és portat endavant gràcies a la col·laboració entusiasta d'antics directius com Josep Maria Sarrió, Turegano o González i jugadors com Gonzalo Mollá "Chec" i Luís Arques.

Rafael Mollà

RAFAEL MOLLÁ ALBERT. 1947-1948.

Sota la seva presidència es torna a competir en tornejos federats encara s'ha de realitzar amb el nom de Penya Esportiva Ideal per estar embargat pels deutes el nom d'Ontinyent.

El maig de 1948, els directius i jugadors del club li faran entrega d'un banderí commemoratiu "en compensació als seus esforços."

Jose Alfonso

JOSÉ ALONSO TORTOSA. 1948-1950.

Amb el fitxatge de l'entrenador José Vilanova "el xiquet de València" i la presidència de José Alonso, l'equip es proclama campió de Segona Regional a la temporada 49-50 i aconsegueix a Manises l'ascens a Primera Regional en el que va ser la primera mobilització massiva de l'afició.

El fill del president, To, figura com un dels més destacats jugadors d'aquell equip.

Vicente Simó

VICENTE SIMÓ AYNAT. 1950-1952.

Empresari tèxtil de reconegut prestigi, la seva presidència està marcada per dos fets sensacionals. El primer d'ells és la cancel·lació, previ pagament de la seva butxaca, del deute que mantenia embargat el nom d'Ontinyent per part de la Federació.

El club va passar a denominar-Ontinyent Peña Ideal. El segon d'ells va ser la inauguració del nou Estadi Municipal El Clariano el 10 de gener de 1951, que es va convertir en un autèntic esdeveniment esportiu i social de primeríssima línia.

Francisco González

FRANCISCO GONZALEZ LILLO. 1952-1953.

Va ser president del Cercle Industrial i Agrícola i continuar la línia presidencial de Vicente Simó, que consistia en mantenir un bon nombre d'empresaris a la junta directiva que feien una rotació per assumir la presidència, la qual no solia durar més de tres anys.

A l'hora de la veritat tots exercien un treball per igual.

Patricio Simó

PATRICIO SIMÓ AYNAT. 1953-1956.

Igual que el seu germà Vicent era també empresari tèxtil per tradició familiar, i també molt conegut per les seves intervencions en celebracions en les festes locals i en les festes de Moros i Cristians. La seva presidència també va tenir dos fets destacadíssims.

El primer va ser la recuperació del nom d'Ontinyent Club de Futbol i el canvi del color de l'uniforme a completament blanc. El segon esdeveniment va ser l'ascens a Tercera Divisió el 1955. Des d'aquell any, el club no ha tornat a categories regionals.

José Mataix

JOSÉ MATAIX MORA. 1956-1958.

Seguint amb la rotació dels membres de la junta directiva, el també empresari tèxtil Josep Mataix Mora va accedir a la presidència en el que van ser els anys d'assentament del club a Tercera Divisió.

Manuel Taberner

MANUEL TABERNER GANDIA. 1958-1960.

Home d'enorme energia i tenacitat incomparable, era un dels joves empresaris tèxtils més importants del moment. Va ser directiu del club durant diversos anys a més de regidor de l'Ajuntament en diverses legislatures desenvolupant en ambdós una afortunadíssima tasca.

Baldomero Molinero

BALDOMERO MOLINERO SANTONJA. 1960-1961.

Un altre jove empresari del sector tèxtil va accedir a la presidència del club amb èxit. En el seu solitari any com a president i sota la direcció tècnica de Joan Bolinches, l'equip va ser subcampió de lliga a Tercera Divisió i va disputar per primera vegada la promoció d'ascens a Segona Divisió, promoció en la qual va caure davant el Arenas de Saragossa.

Enrique Mataix

ENRIQUE MATAIX PAREJA. 1961-1962.

Empresari del sector del moble i la fusta, Enrique Mataix era part important d'aquest grup de directius que entraven en la rotació per a la presidència del club. Si s'escau, obtenir més premis com directiu que en el seu solitari any de president. Persona afable i sempre disposada a ajudar a les institucions de la seva ciutat, va ser president durant molt de temps i un pilar fonamental de la Societat Unió Artística Musical d'Ontinyent.

Roberto Tolsa

ROBERTO TOLSÁ FERRERO. 1962-1964.

Tornava un empresari tèxtil a ocupar la butaca presidencial. El seu mandat ha passat a la història, ja que en el, l'Ontinyent va aconseguir l'ascens a Segona Divisió per primer cop en la seva història en derrotar el Hispània d'Almeria a Múrcia amb una mobilització de l'afició sense precedents. Després d'abandonar la presidència retornar al seu lloc com a directiu en posteriors juntes.

Vicente Tortosa

VICENTE TORTOSA DEVIS. 1964-1967.

Amb el a la presidència, l'Ontinyent no va poder aguantar la categoria i després de dues temporades a Segona Divisió, va retornar a Tercera. Empresari tèxtil també com diversos dels seus antecessors, va intentar per tots els mitjans el retorn del club a la categoria de plata, però no es va poder superar cap de les dues promocions que va disputar l'equip després de proclamar dues vegades consecutives subcampió de Tercera Divisió.

Enrique Terol

ENRIQUE TEROL PENADÉS. 1967-1969.

L'Ontinyent es va proclamar campió de Tercera Divisió i va aconseguir el segon ascens a la categoria de plata després de superar en la promoció d'ascens a Cacereño i la Cultural Lleonesa, aconseguint mantenir-lo en la categoria en la seva segona temporada al capdavant del club. Empresari tèxtil pertanyent a la famosa junta directiva de rotació.

Francisco Martínez

FRANCISCO MARTINEZ GONZÁLEZ. 1969-1973

Propietari d'una de les farmàcies més conegudes i importants de la ciutat i membre de la junta de rotació, amb el a la presidència es tancava l'època d'or del futbol a Ontinyent amb el descens a Tercera Divisió el 1971. Sota la seva presidència es va construir la nova i imponent tribuna de l'Estadi El Clariano el 1973.

Antonio Bernabeu

ANTONIO BERNABEU BELDA. 1973-1977.

Empresari del sector del cartró, la seva presidència es va perllongar durant quatre anys, el que significava un rècord quant a permanència en el càrrec. Els seus anhels d'intentar l'ascens a la categoria de plata no es van veure recompensats. En la seva última temporada a la presidència es va crear la Segona Divisió B, ascendint el club gràcies a la seva classificació final i sent un dels fundadors d'aquesta categoria.

Francisco Ferrero

FRANCISCO FERRERO SORIANO. 1977-1978.

Tornava a la presidència un empresari del sector tèxtil en uns anys convulsos pel que fa a la butaca presidencial. Va aconseguir que el club, no sense problemes, es mantingués en la nova categoria abandonant el càrrec a la finalització de la primera temporada de l'Ontinyent a Segona Divisió B.

José Terol

JOSÉ TEROL PENADÉS. 1978-1979.

Amb José Terol a la presidència es va aconseguir una certa tranquil·litat tant en el pla esportiu com a nivell directiu. En la seva solitària temporada com a president, l'equip va aconseguir la classificació més tranquil d'aquesta primera etapa a Segona Divisió B. Empresari tèxtil com el seu germà Enrique, anterior president del club.

Antonio Guerola

ANTONIO GUEROLA ALBERO. 1979-1980.

Un altre empresari, aquest del sector de la construcció, accedia a la butaca presidencial com els seus antecessors en la nova categoria, un solitari any, temporada en què l'equip va perdre la categoria i va retornar a Tercera Divisió, categoria en la qual romandria durant tretze anys.

Juan Tomás

JUAN TOMÁS FERRI. 1980-1984.

Home de club i de futbol, en la seva joventut havia estat futbolista en categories regionals. La seva presidència va estar marcada pels greus problemes econòmics que assotaven a l'entitat després de la marxa de la famosa junta de rotació el que va provocar que s'apliqués una estricta línia austera que va provocar una inesperada promoció de diversos jugadors locals al primer equip que van mantenir dignament al club a Tercera Divisió.

Gonzalo García

GONZALO GARCIA LLACER. 1984-1987.

Va intentar seguir els passos del seu antecessor per intentar pal·liar els greus problemes econòmics que patia la institució. Empresari tèxtil, va tenir en contra les desastroses campanyes esportives, ja que es va passar de mantenir-se sense problemes a la categoria a haver de jugar-se el descens a Regional Preferent en l'última jornada de lliga. Després d'aquesta última jornada d'infart en què l'Ontinyent va aconseguir la permanència a Tercera Divisió, va presentar la seva dimissió.

Javier Niñerola

JAVIER NIÑEROLA COMPANY. 1987-1988.

Professional del sector del subministrament industrial i ferreter, la seva solitària campanya al capdavant del club es va caracteritzar pels esforços perquè no es passessin tantes dificultats esportiva i econòmicament, cosa que es va aconseguir en el primer però no en el segon. Sota la seva presidència es van tornar a entaular converses amb el consistori, la relació amb el club no travessava el seu millor moment.

Fernando Francés

FERNANDO FRANCÉS PONT. 1988-1991.

Professional del sector del comerç, ha estat el president més discutit de la història de l'Ontinyent Club de Futbol. Sota el seu mandat presidencial es van aconseguir bones temporades esportives que van venir unides a una més que lamentable gestió econòmica que va deixar el club a la vora de la ruïna i la desaparició.

Sota la seva presidència es va inaugurar l'enllumenat elèctric de l'estadi municipal El Clariano el 16 d'agost de 1990.

Rafael Muñoz

RAFAEL MUÑOZ GARCIA. 1991-1995.

Després de la marxa de Fernando Francès es va conformar una accidental junta gestora, sent un dels seus integrants Rafael Muñoz qui finalment va ser designat president després de trobar a les eleccions sense oponents. El seu mandat va tenir sempre la premissa de rentar la deteriorada imatge del club, a causa de mandats presidencials anteriors, cosa que es va veure culminat quan el 1994 l'Ontinyent es va classificar per a una promoció d'ascens trenta-dos anys després i va aconseguir l'ascens a Segona Divisió B tretze anys després.

Ismael Cambra

ISMAEL CAMBRA SERNA. 1995-2000.

Ha estat l'únic president de l'Ontinyent Club de Futbol guanyador d'unes eleccions a la presidència. Professional del sector del subministrament industrial i ferreter, en la seva primera temporada, l'equip va perdre la categoria per recuperar només un any després, el 1997. El seu comiat de la presidència va ser trista, amb el descens de l'equip de nou a Tercera Divisió i sumit en una crisi personal que el va portar a no aparèixer per El Clariano durant bona part del torneig.

Ricardo Pla

RICARDO PLÁ FRANCÉS. 2000-2003.

Empresari del sector de la fusta, va apostar molt fort per joves del planter i va fer retornar a un bon nombre de futbolistes locals que jugaven en altres clubs, però aquesta aposta no va tenir els resultats esperats i tant la situació esportiva com l'econòmica es van deteriorar de una manera evident.

José Vicente García

JOSÉ VICENTE GARCIA MARTINEZ. 2003-2008.

Va ser el president que va aconseguir tornar a l'Ontinyent Club de Futbol el crèdit econòmic, social i esportiu. Empresari de la construcció i president de l'Associació de Promotors i Constructors, es va saber envoltar d'un grup directiu que va treballar en un projecte de quatre anys que van acabar primer amb l'ascens de l'Ontinyent Juvenil a la Divisió d'Honor per primer cop en la seva història en 2003 i l'ascens del primer equip a Segona Divisió B el 2007 després de superar en la promoció d'ascens als filials del Saragossa i el Numància. En el seu comiat com a president, els jugadors del primer equip van demanar mitjançant pancarta al terreny de joc la seva permanència en el càrrec.

Paco Insa

FRANCISCO INSA LLADOSA. 2008-2009.

Empresari del sector de la construcció, pertanyia al grup directiu de José Vicente García i va ser el cap visible de la junta gestora formada per aquesta temporada, en la qual l'equip va ratllar a un grandíssim nivell aconseguint la classificació per jugar la Copa del Rei. Com directiu i aficionat del club, les seves actuacions en benefici de l'Ontinyent han estat claus per a la supervivència de l'entitat.

José Antonio Alberto Requena

JOSÉ ANTONIO ALBERTO REQUENA. 2009-2012.

Ha conegut a la presidència de l'Ontinyent Club de Futbol la grandesa i la misèria del futbol. La seva primera temporada al capdavant de la presidència es va saldar amb la classificació per a la promoció d'ascens a Segona Divisió quaranta-dos anys després, ascens que no es va materialitzar arran d'un escandalós arbitratge en contra patit en el partit decisiu contra l'Alcorcón. La seva última temporada com a cap visible del club va venir acompanyada per una greu crisi econòmica que va estar a punt d'engegar a rodar amb més de vuitanta anys d'història si no arriba a ser per la decidida actuació d'un important nombre es aficionats que va evitar el desastre.

Luís Ortiz

LUIS ORTIZ MONTERO. 2012-

Empresari del ram de la pintura, és més conegut per les seves al·locucions esportives en els mitjans d'informació audiovisual i radiofònic. S'ha col·locat al capdavant d'una junta gestora de salvació que regeix el club en aquests moments.