Notícies

Vilafranca i Ontinyent: La Copa com a medicina

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

La competició de Copa Federació es reobri demà dimecres amb l'encontre al feu del FC Vilafranca, a les 20:00, corresponent a l'anada de les semifinals. La cita té objectius semblants per als dos conjunts, sobretot perquè arriben de caure en els seus respectius encontres lliguers, en el cas de l'Ontinyent a Olot, i en el cas del Vilafranca a Granollers (1-0). Mentre els ontinyentins han vist com la seua posició a la taula del grup III de Segona B segueix invariable (sisens amb 41 punts), els d'Iván Moreno han retrocedit un lloc (onzens amb 38 punts).

Un gol de Narcís Barrera (67') va ser suficient per a que l'EC Granollers s'emportara els punts aquest diumenge davant els vilafranquins. A la mateixa hora, i quasi a la mateixa altura del partit l'Ontinyent veia com també li volaven els punts després de quedar-se amb un home menys per l'expulsió de Carrasco. Ara és torn d'una competició que amb el pas de les setmanes ha guanyat atracció per als seus competidors, en una branca de les semifinals es troben Pontevedra i Saguntino, i tant els homes de David Gutiérrez com els de Parras busquen una final valenciana inèdita. Per als blanc-i-negres és torn d'obrir la titularitat a homes que en les últimes jornades no han entrat d'inici en lliga, tot i que les baixes obligaran a noms.

Vicente Parras no podrà comptar amb els lesionats Julen Monreal, David Bandera, Javi Zarzo i Raúl González. Aquestos dos últims s'han afegit els darrers dies a l'infermeria però encara es desconeix l'abast de la lesió. Així, Satoca podrà tornar a defensar la porteria ontinyentina, i l'expulsió de Carrasco que li farà perdre's el duel del diumenge davant el Sabadell li atorga més opcions de repetir en Copa. Serà moment també de donar minuts a homes recentment recuperats com Tito Malagón. La diferència de categoria no val de cap consideració, tenint en compte que rivals de Tercera Divisió en les darreres eliminatòries ja han complicat en més d'un moment la classificació, i d'altra banda perquè el grup V de Tercera Divisió, el català, és un dels més potents de la categoria nacional.

El Vilafranca havia fet els deures en la competició lliguera fins la jornada 23, que la completava a tan sols un punt de promoció d'ascens (37) després de dos victòries consecutives. La competició copera però, ha anat guanyant importància, i en lliga un punt aconseguit dels últims quinze possibles els ha allunyat a 9 de la UE Sant Andreu, que es troba al quart lloc de la taula. Com ocorre en la majoria d'equips de Tercera i de Segona B, el Vilafranca és un conjunt marcat per la mescla d'experiència i joventut, en el qual el major poder anotador el tenen Aday Benítez (10), Víctor Oribe (6) i Josep Ramón Sardà (5). Baix pals es troba un vell conegut d'Ontinyent, Miguel Ángel Ramos, que defensà l'elàstica blanc-i-negra la temporada 2010/2011 a la Segona B. Des d'aquells moments ha passat per diferents equips catalans, incloent tres etapes al club actual, el Vilafranca. En la parcel·la de cares conegudes també destaca Franco Russo, ja que la temporada passada va jugar la segona meitat a les ordres d'Iván Moreno, per acabar en el quart lloc de la taula i caure eliminats davant l'AD Unión Adarve d'Álvaro Sánchez en la primera eliminatòria de promoció.

El partit podrà seguir-se en directe per RTV Vilafranca.

Comença, doncs, l'hora de la veritat, la recta final en una competició a la que l'afició i la plantilla ontinyentina li ha agafat apreci, i de l'associació es buscarà arribar a la final. Cal recordar que les entrades per a la tornada, a cinc euros per als abonats, ja es troben a la venda a les taquilles de l'estadi El Clariano, tota la setmana menys dimecres de 17:00 a 20:00. Els abonats menors de 16 anys entraran gratuïtament amb el seu carnet el dia del partit. Els no abonats hauran de pagar 8 euros en General i 12 en Tribuna, mentre els menors de 16 anys no abonats pagaran 3 i 5 euros respectivament.

📷 Foto: Isaac Planella

Resultats

Classificació